Werkaccessoires

O&O Morris 2vh3

mijn O&O portofolio

 

Inleiding

in de afgelopen jaren heb ik veel geleerd in O&O en in dit portfolio ga ik jullie daar over vertellen. ik heb veel vrienden gemaakt en geleerd over hoe ik goed met gereedschap en handige websites kan werken.

Meer informatie
 

P1 L1

biomimicry

in de eerste periode van leerjaar 1 hebben we gewerkt aan een ptoject van artis. we moesten een gebouw maken die geinproviceerd was op iets uit de natuur. we besloten om een bijenkorf-huis te maken van isolerend materiaal. dit vond ik wel het leukste project van alle projecten omdat ik meer mensen leerde kennen en ik vond het onderwerk erg leuk.

Lees meer
 
o&0 2.jpeg

P2 L1

onveilig veilig maken

in dit project kregen we van de politie de opdracht om plekken die onveilig aanvoelen veter te maken. wij hadden het idee om de fietsersbrug bij de Rozenburglaan te verbeteren. er was veel te verbeteren bijvoorbeeld: de verlichting en een systeem dat een geluid maakt zodat er niet te lang hangjongeren blijven. in dit project vond ik het leukste om nar buiten te gaan en daar onderzoek te doen. het presenteren vond ik ook heel leuk omdat we met z'n alle in de aula aan het vertellen waren.

 

P3 L1

een eigen opdracht schrijven

deze periode gingen we in een lockdown. hierdoor was het moeilijk werken maar uiteindelijk heb ik toch een mooi project in elkaar gedraaid. ik had hier in het begin moeite mee maar later ging het goed. de opdracht was om een eigen opdracht te maken samen met een bedrijf. ik deed het samen met het bedrijf Bike Minded. uiteindelijk had ik een mooie hoofdvraag: hoe kan je een straat goed gebruiken als speelterein en ook als parkeerplaats. deze opdracht vond ik wel pittig maar uiteindelijk is het goed gekomen.

 
Circlefied O&O_edited.jpg

P1 L2

een duurzame wereld

in deze opdracht moesten we een eye catcher maken voor het bedrijf Circlefied. iets wat de aandacht trekt en dat duurzaam is. hiervoor hadden wij een prullenbak gemaakt met een wereld bol er op en als motto: gooi het in de prullenbak en niet op de wereld.

 
ontwerp.png

P3 L2

in dit project kregen wij de opdracht van het ministerie van defentie om iets te maken dat oppervlakte kan scannen zonder satteliet. wij hadden een drone bedacht die verticaal kan landen en opstijgen maar ook kan vliegen als een vliegtuig. het ontwerp in de foto zouden we veranderen en verbeteren. dit project ging zo goed dat we een 7,7 hadden gekregen.

 

P3 L2

Duurzaamheids challange

in dit project moesten wij een gebouw kiezen om duurzaam te verbeteren. we hadden voor de oudbouw van de school gekozen. eerst hadden we het fotoverslag ingeleverd maar daarna ging het steeds lastiger. we deden wel onderzoek maar een beetje laat. dit project vond ik niet zo leuk vergeleken met de andere projecten. de presentaties gingen niet goed en ik verwacht geen goed cijfer voor deze periode.

 
Illustrated Mountains

the end

O&O na 2 jaar

in de 2 jaar O&O die ik heb gedaan heb ik veel geleerd en gedaan. ik heb leuke dingen gedaan maar ook minder leuke dingen. ik kijk uit naar de volgende jaren O&O en ik hoop op veel leuke projecten.